For å være helt ærlig, husker jeg ikke spesielt mye fra «Jurassic Park III», annet enn følelsen av at filmen ikke kunne måle seg med det storslagne dinodramaet i førstefilmen.

Kanskje ikke så rart at det har tatt så lang tid før en fjerdefilm i det hele tatt ble vurdert?

Nå er den uansett på vei, og i de elleve årene som er gått siden «Jurassic Park III» har det nok skjedd ett og annet i måten Hollywood ser på nye filmer i etablerte (og råtnende) franchiser. Det er kanskje ikke like enkelt å dra en reboot i «Jurassic Park»-sammenheng, slik man gjerne gjør i superheltserier, men det skader jo ikke å hente inn ferskt blod.

Spesielt ikke fra noen som allerede har vist at de takler å lage film om potensielt farlige dyr som blir litt for smarte for sitt eget (eller rettere sagt menneskene rundt) sitt beste.

Nå kan Deadline melde at Universal har huket tak i manusforfatterne bak apefilmen «Rise of the Planet of the Apes», Rick Jaffa og Amanda Silver, til å skrive manuset til «Jurassic Park 4».

«Rise of the Planet of the Apes» ble godt tatt imot av publikum, og klarte (til tross for halvlunkne kritikker) å spille inn nærmere en halv milliard dollar på verdensbasis i fjor, samt sikre en oscarnominasjon for beste spesialeffekter (har du ikke sett filmen ennå, kan du leie den hos oss).

Steven Spielberg skal produsere den fjerde dinofilmen, men står ikke overraskende over regijobben. I fjor gjorde han forørvig et forsøk på å få «Thor»-manusforfatter Mark Protosevich til å skrive «Jurassic Park 4», uten hell. I samme tidsrom signaliserte han at han håpet filmen kunne bli ferdig i løpet av to-tre år. Nå som manusjobben er landet, kan jo det kanskje bli en realitet?