Vi har såvidt snakket om Kristoffer Borglis video til Todd Terjes «Inspector Norse» på denne siden før.

En av de beste norske videoene vi har sett på en stund, og en perfekt visuell match til den desidert beste norske låta vi har hørt i år. Du har kanskje sett den før? Det har i hvert fall nær 150 000 folk gjort på YouTube – eventuelt har 150 entusiaster sett den tusen ganger på rad (fullt tenkelig, såpass catchy er låta!).

Om du ikke er en av dem:

Vi nevnte vel sist at videoen i virkeligheten kun er en slags kortversjon av Borglis kommende kortfilm «Whateverest» (hans andre ser du her) i sin helhet basert på / bygd rundt / tonesatt av Todd Terjes musikk (stort sett slagere fra katalogen, men den inneholder også en tidligere uutgitt, atmosfærisk liten snutt, for dedikerte Terje-heads!).

Offisiell premiere ikke endelig fastslått, men det nærmer seg. Og nå har Borgli sluppet en liten teaser for kortfilmen også. Den kan du se i toppen av saken her. Vi slo av en liten prat med regissøren i den anledning.

– Oppsummer ideen til «Whateverest» med EKSAKT 160 tegn.

– Det er en dokumentar om inspirasjonen bak låten «Inspector Norse». Inspector Norse er nett-aliaset til Marius Solem Johansen, en mislykket musiker som lager danse- og dopvideoer for YouTube.

– Hvor kom ideen fra?

– Ideen kom fra stressede tanker om ambisjoner, samtaler om ambisjoner, et usunt (?) oppheng i drug-trip-videoer på YouTube, Marius Solem Johansen som person, og låten.

– Hvordan gikk samarbeidet med Terje?

– Det gikk fint, han likte ideen og lot meg gjøre mitt, resultatet sier sitt, ikke akkurat dritt, kanskje plettfritt? Ta en titt!

– Shit pommes frittes. Det gjorde vi, gitt. Og likte resultatet, det var ikke fritt. Kan det tenkes at dere gjør noe mer sammen om litt?

– Ja, hvorfor ikke?

– Noen tanker om sommerens INTENSE «Inspector Norse»-debatt?

– Disco-debatt er gøy, mer av det. Jeg er på Team Terje!

– Vi hørte noe snakket om at den var plukket opp av et NFI-program?

– Ja, det stemmer. NFI skal distribuere den mot internasjonale filmfestivaler i to år frem i tid, og begynner NÅ. Krysser fingrene for at den kommer med på de store

– Hva er det neste på tapeten for deg? Fler musikkvideoer? Mer reklame? Flere kortfilmer? Langfilm? Ja takk, alt sammen til brunch?

– Nå skriver jeg på masse fiksjonsgreier, kort og langt. Det kommer en ny Young Dreams-video snart, og mulig det blir fler musikkvideoer. Samtidig prøver jeg å trappe opp mot spillefilm. SKRIVE SKRIVE SKRIVE!