Steven Soderberghs «Haywire» hadde en forfriskende tilnærming til nærkamp i actionfilmer.

Ved å bytte ut kjent Hollywood-hovedrolle og uoversiktlige kjappe halvsekunders klipp med MMA-utøver Gina Carano og ryddige lengre tagninger skapte han en seig og fin rytme i det som ellers kunne vært nok en hesblesende Bourne-kopi.

Det later ikke til å dukke opp noen oppfølger med det første (Soderbergh lager nå tv-serien «The Knick» for Cinemax), men som trøst kan man jo følge den gryende actionkarrieren til Carano.

Fra før har hun hatt en rolle i «Fast and Furios 6», hvor hun blant annet dengte løs på Michelle Rodriguez.

Nå er hun igjen aktuell med en hovedrolle i actionthrilleren «In The Blood», hvor hun spiller mot folk som Danny Trejo («Machete»), Stephen Lang («Avatar» og norske «Pionér») og Amaury Nolasco («Prison Break»).

Ikke akkurat noe A-lag, altså, og traileren som nylig ble sluppet (du ser den ovenfor) vitner ikke om den høyeste produksjonsverdien. Som en person i kommentarfeltet til Uproxx.com (hvor hun også kalles en kvinnelig Steven Seagal) skriver:

– Det later til at hun gjør seg klar til å innta plassen sin i B-filmenes tronrom.

Likevel, Carano gjorde en sympatisk innsats i «Haywire», så det kan jo hende at denne hever seg litt over den gjengse actionsmørja.

Og skulle filmkarrieren skjære seg kan hun jo alltids gjøre comeback i ringen: