Om du trodde Wikileaks var starten på Julian Assanges karriere som hacktivist og digitalgnom fartende gjennom mørke cyberkorridorer i jakten på Sannheten, vel, da trodde du det.

Tar du en titt på traileren for «Underground: The Julian Assange Story» vil du imidlertid se at Assange har hatt fingrene sine på tastaturet i flere tiår, fra den tida modem lagde lyder og nettet var en sort skjerm med hvit tekst. Eller grønn, om du er skikkelig retro.

Fjernsynsfilmen, som vises på australske TEN førstkommende lørdag, er basert på Assanges spede begynnelse på slutten av 90-tallet. I 1987, 16 år gammel, begynte han å hacke under navnet Mendax. Innbruddene inkluderte hovedterminalen til det australske telekomselskapet Nortel, et universitet og Pentagon.

Det ser ut til at filmen vil konsentrere seg om hackingen (og det ER kult å se gammelskolehacking med en C64 på film) og den påfølgende jakten på Assange, samt et dypdykk i livet med moren Christine. Mens ukjente Alex Williams  spiller tasteknasteren, er Anthony LaPaglia mannen som er satt til å fakke ham.

Virkelighetens Assange ble etter hvert arrestert, men unnslapp fengsel fordi han hadde hatt en trøblete barndom. Senere bidro han som rådgiver til hackerboka «Underground». Denne danner mye av basisen for filmen, som også skal distribueres internasjonalt og vises under Toronto International Film Festival.

Men husk, uansett hvor lovende Assange-filmen kan virke vil den aldri overgå «Hackers» fra 1995. Rulleskøyter innendørs og folk som sier 1337 i annenhver setning? Møt den definitive nittitallsfilmen: