Man kan si mye om både Ang Lee og hans siste film, «Life of Pi» – men Oscar-tildelingen for beste regissørinnsats trumfer det aller meste av eventuell kritikk mot filmen.

Likevel må det jo være litt sårt at en av verdens fremste cinematografer, Christopher Doyle, har gått så hardt ut mot filmen som han nylig gjorde i et intervju med Blouin. Først og fremst er Doyle sur på Oscar-tildelingen til filmens cinematograf Claudio Miranda:

– Do you want me to tell the truth? Ai yay yay yay. Okay. I’m trying to work out how to say this most politely, and no offense to – I don’t know him personally – but what a total fucking piece of shit. (…) I think it’s a fucking insult to cinematography.

Auda. Om Ang Lee direkte biter faktisk Doyle i seg ordene, men mumler fram noe om at han er en «kontrollfreak» som «aldri ville jobbet med noen så frittalende» som ham selv.

Christopher Doyle.

Det er mange hårsåre folk i filmbransjen, men kanskje er takhøyden bittelitt høyere for Oscar-vinnende regissører i tv-bransjen? Neste prosjekt ut for Lee er i hvert fall en helt ny dramaserie for kabelselskapet FX kalt «Tyrant», melder Reuters.

Lee skal regissere pilotepisoden, og det blir hans første prosjekt etter nettopp «Life of Pi». Lee følger dermed i fotsporene til andre flinke filmskapere som også har tatt på seg tv-episoder, som Martin Scorsese («Boardwalk Empire»), David Fincher («House of Cards») og Gus van Sant («Boss»).

Serien skal sentrere seg rundt en amerikansk familie som dras inn i anliggendene til et land i Midt-Østen, med de konsekvensene det medfører.

Produksjonen starter til sommeren, og med seg på produsentsiden har Lee duoen bak «Homeland», Howard Gordon og Gideon Raff – sistnevnte var også primus motor bak israelske «Prisoners of War», som «Homeland» løselig er basert på.

Gideon Raff (til venstre) og Howard Gordon.

– Ang Lee har gjentatte ganger demonstrert en evne til å presentere figurer med så mye dybde og særegenhet at de avslører universelle menneskelige tilstander, sier FX-sjef John Landgraf i en uttalelse.