Og det er Hans Petter Moland selv som skal regissere, slik han gjorde på originalfilmen som kom i 2014 og begeistret både publikum og kritikere med sin røffe humor og fargerike persongalleri.

Dette melder Deadline.

«Kraftidioten», som er markedsført med den smått geniale tittelen «In Order of Disappearance» utenlands, hadde premiere på filmfstivalen i Berlin og Stellan Skarsgård i hovedrollen som en rettsskaffen mann i et knallhardt yrke – brøytebilkjører på Beitostølen! – som legger ut på hevntokt da sønnen knertes av kriminelle.

Den stjernespekkede actionkomedien omfatter også Kristofer Hivju, Kåre Conradi, Jan Gunnar Røise, Anders Baasmo Christensen, Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen i uforglemmelig rolle som veganer og mafiaboss – og, for første gang i en norsk film, østerrikske Bruno Ganz.

unter
Ja, han her!

Nå skal produsentene i Paradox, Finn Gjerdrum og Stein Kvae, lage internasjonal remake med Liam Neeson, kjent fra hovedrollen i «Schindler’s List», som formildende element i «Star Wars: The Phantom Menace» og actionstjerne i «Taken»-serien, i Skarsgårds rolle.

Det skjer for den franske studiogiganten Studiocanal, i samarbeid med en amerikansk produsent ved navn Michael Shamberg.

Hvem er Shamberg og hva har han gjort tidligere? Vent a, sjekker IMDB

Oi. «Pulp Fiction», ja.

via GIPHY

I remaken er Beitostølen byttet ut med det eksklusive amerikanske skistedet Aspen i Colorado, mens de forskjellige kriminelle grupperingene skal byttes ut med gjenger som er mer kjent for det amerikanske publikummet, melder Deadline.

For Moland, som debuterte med «Secondløitnanten» i 1993 og meldte seg inn i elitedivisjonen av norske regissører med «Kjærlighetens kjøtere» i 1995, blir det langt fra første gang han jobber med et internasjonalt ensemble – det gjorde han allerede for seksten år siden med med «Aberdeen» og kanskje minst forglemmelig med Nick Nolte og «A Beautiful Country» i 2004.

Han har også fått æren av å filmatisere en av de største boksuksessene gamlelandet har fostret, nemlig Per Pettersons «Ut og stjæle hester», basert på sitt eget manus.

Moland er også mannen bak den danske krimfilmen «Flaskepost fra P», som går på kino i Norge nå, og som tidligere i år hadde æren av å ha den best besøkte åpningshelga for en dansk film noensinne.