Jo Nesbø er hot i utlandet, og navnet blir neppe kaldere nå som Warner Bros. ifølge Deadline er svært nær å snappe opp rettighetene til to av forfatterens kommende bøker.

De to bøkene «Blood On the Snow» og oppfølgeren «More Blood On The Water» blir til og med utgitt under pseudonumet Tom Johansen, men det stopper ikke Leonardo DiCaprio fra å ville produsere og potensielt spille hovedrollen i filmene.

Planlagte medprodusenter er Jennifer Davisson Killoran og Kevin McCormick, sistnevnte er allerede produsent på en av Warner Bros.’ andre Nesbø-filmatiseringer, «Sønner».

Ifølge Deadline skal filmrettighetene til de to filmene ha kostet et sted mellom en halv og to millioner dollar.

I Tom Johansen-bøkene følger vi en leiemorder som får i oppdrag av sjefen å drepe hans kone – et oppdrag som blir vanskeliggjort av at han i stedet faller for dama.

Første bok er planlagt utgitt neste vår, med oppfølgeren påfølgende år. Et år etter det vil Nesbø – under eget navn – etter planen gi ut boka «Kidnappingen», som følger opp de to «blod»-bøkene ved at Tom Johansen selv er kidnappingsofferet.

I mellomtiden regner vi med at Nesbøs planlagte tv-serie «I Am Victor» med John Stamos i hovedrollen beveger seg framover i USA, mens hans norske tv-satsing «Okkupert» går sin gang her hjemme.

Filmatiseringen av Harry Hole-boka «Snømannen», derimot, har vi ikke hørt så mye om siden Martin Scorsese åpenbart ikke har fått presset den inn i timeplanen.