Oppdatering: Dette var, om du ikke skjønte det, vår aprilsnarr i år. Men vi vil likevel se filmen like mye som du kanskje vil?

 

Helt siden Svend Wam og Petter Vennerød ga ut filmen «Lasse & Geir» om ungdomsopprøret til de to Bogerud-gutta ved samme navn i 1976, har filmen måttet tåle tidvis latterliggjøring og kritikk.

Samtidig har den en ubestridt plass i norsk kultfilmhistorie, og i sin samtid var den bejublet: Svend Wam mottok i 1977 filmkritikerprisen for manus og regi, og samme år fikk filmen også Sølvklumpen for beste norske film av Norske Kinosjefers Forbund.

Og åpenbart var det enda flere som satte pris på filmen – nå får nemlig «Lasse & Geir» en oppfølger, planlagt ferdigstilt til originalfilmens 40-årsjubileum i 2016.

Bak prosjektet står Tappeluft Pictures, det delvis Tommy Wirkola-eide produksjonsselskapet som de siste årene har levert moderne suksesser som «Død Snø», «Hellfjord» og «Tina & Bettina: The Movie».

Premisset for filmen er at vi skal følge Lasse og Geir 40 år etter hendelsene i orignalfilmen. Etter opprøret ventet det konforme livet også for dem, med familie, barn, hund og stasjonsvogn – det tok ikke lang tid før de selv måtte hjem til «sure skrepper, Dagsrevyen, vasne kjøttkaker og blankpolerte mahognibord».

Nå nærmer de seg 60, og etter et tilfeldig møte mellom de to tidligere kompisene innser begge at livet de lever er blitt for «dølt» – og bestemmer seg for å gjøre noe med det.

Filmen er foreløpig på et svært tidlig stadium: Det er søkt om manusutviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt, og det er langt frem til ferdig film. Men med Petter Vennerød med på produsentsiden, er det forhåpentlig store sjanser for at filmen blir klar til jubileet. Etter det Comoyo Filter kjenner til, skal også Harald Eia og Thomas Seltzer være involvert i manusjobbingen.

Spørsmålet nå er om Torgeir Schjerven og Lasse Tømte (begge er i dag etablerte lyrikere) gjentar sine roller som voksne og matleie versjoner av Lasse og Geir, eller om noen andre skuespillere tar sjansen på rollene?

Om du ennå ikke har sett «Lasse & Geir», eller ikke husker alle gullkornene fra filmen, kan du se en sammenfatting på ti minutter her:

Comoyo Filter har uten hell forsøkt å få en kommentar fra de involverte i filmen – vi kommer garantert tilbake med mer etterhvert som filmen blir utviklet.