Mye snakk om Lars von Triers kommende «Nymphomaniac» for tida – helt sikkert relatert til at det arrangeres filmfestival i Berlin i disse dager, der Zentropa er til stede for å vise fram klipp og gjøre salgsavtaler.

Nå er det snakk om at filmen trolig blir forsinket, og ikke får verdenspremiere i Cannes som planlagt. Men plaster på såret: Kan det tenkes at filmen også lages i en tv-serieversjon?

Produsent Peter Aalbæk Jensen uttaler følgende til DR:

– Vi har prøvd å få filmen ferdig til årets Cannes, men det har bare ikke latt seg gjøre. Akkurat nå har vi nok materiale til enten tre filmer, eller kanskje to filmer og én tv-serie.

Fra før har det vært klart at filmen skal klippes i to versjoner: Én pen og pyntelig for det jevne kinopublikum, og én pornografisk hardcoreversjon.

Men tv-serie, altså? Von Trier har jo gjort det før, og «Riget» (1994) må vel fremdeles regnes som et høydepunkt blant danskens arbeider.

Tilsynelatende er årsaken bak von Trier og Aalbæk Jensens mulige nye lanseringsstrategi det gode materialet som regissøren har tatt med seg hjem fra innspilling.

– Som regel pleier man å klippe vekk mange scener, men kvaliteten på opptakene er mye bedre enn forventet. Derfor er planen nå at filmene eller tv-serien presenteres samlet for kjøperne en gang i løpet av våren, sier produsenten.

For øvrig er Aalbæk Jensen lei seg for at filmen ikke kommer til Cannes, der det ville vært spennende å se om den fikk en plass i konkurranseprogrammet etter fjorårets nazibråk.

-Vi har hatt fire klippere som har jobbet med å få filmene ferdig, og da er det veldig ergelig at vi ikke klarer det. For Lars von Trier og filmfestivalen i Cannes pleier å henge uløselig sammen.

«Nymphomaniac» er fortellingen om det erotiske livet til en nymfoman kvinne (Charlotte Gainsbourg), som fortalt til sin gamle venn (spilt av Stellan Skarsgård) etter at han finner henne forslått i en bakgård.

Øvrige skuespillere i filmen er Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian SlaterWillem Dafoe og Connie Nielsen.