Lars von Trier er en omdiskutert filmskaper. Allerede på 90-tallet skapte han mye vrede med tv-serier som «Riket» (fantastiske, fantastiske «Riket»), og filmer som «Idiotene» – og det sluttet ikke der.

«Nymphomaniac», hans nyeste film involverte blant annet ekte sex, med skuespillernes hoder digitalt lagt til i etterkant, som ingredienser i en rammefortelling om seksualitet og mørke psyker.

NYMPHOMANIAC-5-960x539

På den internasjonale filmfestivalen i Venezia i dag ble filmen diskutert, med blant annet skuespiller Stellan Skarsgård, og produsent Louise Vesth. Der ble det røpet at von Triers neste prosjekt vil være «The House that Jack Built», en engelskspråklig miniserie.

– Det vil bli noe du aldri har sett før, sa von Triers faste samarbeidspartner Peter Albæk Jensen i Venezia, ifølge Screen Daily.

– Og du vil aldri få se det igjen. Så hold pusten!

Hvem som skal spille i serien er ennå ikke sikkert, men skuespillergalleriet ble beskrevet som «episk» – og von Trier har jo en egen evne til å samle spennende navn.

«The House that Jack Built» er et tradisjonelt britisk barnedikt som von Trier har brukt i filmer tidligere. I «The Element of Crime» fra 1984 forteller en prostituert diktet til et barn mens de begge er fanget i en mørk kjeller.

Noe nærmere om handling ble det ikke snakket om på pressekonferansen, men manuset blir skrevet ferdig i høst og innspilling skal begynne i 2016.

Serien er en samproduksjon mellom von Triers produksjonsselskap Zentropa og den danske allmennkringkasteren DR.