Bent Hamer bruser for tiden med fjærene overfor amerikanske filmbransjemedier, i forbindelse med kampanjen for få «1001 Gram» Oscar-nominert.

I et intervju med Variety forteller imidlertid Hamer også om sitt neste filmprosjekt, og det låter veldig spennende.

Regissøren har nemlig planer om å lage en engelskspråklig film, i USA, med utgangspunkt i en Lars Saabye Christensen-bok.

– Akkurat nå fokuserer jeg på et engelskspråklig prosjekt som fyller meg med entusiasme. Det er helt annerledes enn alt jeg har gjort tidligere, forteller Hamer.

Saabye Christensen-teksten oppgis å være «The Middelman», og vår kvalifiserte gjetning er at det dreier seg om andre del av romanen «Sluk» (2012), som nettopp har tittelen «Mellommannen».

Historien foregår i den gudsforlatte byen Karmack, der Frank Farelli jobber med å overbringe budskapet til pårørende når en i familien er utsatt for en ulykke.

Teksten er beskrevet som drømmeaktig og har visstnok (vi har dessverre ikke lest den) tydelige krimelementer. Farelli er uansett en litt tvilsom type, som bor hjemme hos moren og har tydelige narsissistiske trekk. Ifølge Bergens Tidende har han personlighetstrekk som minner om Behring Breivik.

– «The Middelman» foregår i en forstad til Detroit, der mange lever under fattigdomsgrensa. Det er en kjærlighetshistorie med mange lag av svart humor, og det er også et kritisk blikk på livet i USA i dag, forteller Hamer.

Han ønsker å produsere filmen i USA, men tror han blir nødt til å sikre seg en europeisk co-produsent for å få den finansiert, opplyser han til Variety.

Årets Oscar-nominasjoner offentliggjøres torsdag 15. januar til neste år.

 

PS: Bent Hamer har jo laget film i USA før – i 2005 filmatiserte han Charles Bukowski-romanen «Factotum» med Matt Dillon, Lili Taylor og Marisa Tomei.