Larry David er jo en legende i komikretser, både fordi han var med å lage «Seinfeld» og på grunn av serien «Curb Your Enthusiasm» (som vi skrev en større sak om i forrige uke).

Nå slår han seg sammen med regissør Greg Mottola om et filmprosjekt for Fox Searchlight, ifølge The Hollywood Reporter.

Mottolas navn er kanskje ikke fullt så kjent for det allmenne filmelskende publikum, men hvis jeg sier at Mottola også lagde «Superbad» og «Adventureland» går det kanskje opp et lys. Han har forresten også regissert pilotepisoden til HBO-serien «The Newsroom».

Ingen detaljer om hva filmen handler om er ute foreløpig, men filmideen skal komme fra David selv og han har hyret inn trioen Alec Berg, Jeff Schaffer og David Mandel for å jobbe med manus. De tre har alle jobbet med «Curb…» og også skrevet manuset til Sacha Baron Cohens kinoaktuelle «The Dictator».

Uansett kommer filmen til å være improvisasjonsbasert, ifølge The Hollywood Reporter.

David har blitt en svært rik mann på bakgrunn av tv-suksess, men på film har han ikke helt fått det til. Det vil si, han hadde vel et par småroller, blant annet i Woody Allens «Radio Days» på 80-tallet, men i 1998 bestemte han seg for å bruke en god del av «Seinfeld»-pengene på filmen «Sour Grapes» – som ble slaktet av kritikerne, og særlig av den legendariske kritikeren Roger Ebert.

Fun fact: Ebert var kjent for en gimmick med å gi tommel opp/ned, og i «Curb Your Enthusiasm»-episoden «The Grand Opening» tar Larry David hevn ved å skade tomlene til en kritiker, hvis karakter åpenbart er basert på Ebert, når de spiller kanonball.

Uansett, i 2009 spilte Larry David i Woody Allen-komedien «Whatever Works», som jeg likte bedre enn det mange andre gjorde.

Her kan du leie den, anbefales relativt varmt.