Hvor i helsike er det blitt av «Curb Your Enthusiasm»? Larry Davids på alle måter genierklærte komiserie har vært intens betydningsfull siden første sesong debuterte for 15 år siden, men etter at sesong åtte var ferdigspilt i 2011 har det vært stille.

Det vil si, Larry selv har vært noenlunde travel, med spillefilmen «Clear History» og den kommende Broadway-oppsetningen «Fish in the Dark». Men mer «Curb…»? Meh.

I går stilte David til intervju med kompis og samarbeidspartner David Steinberg på scenen i Los Angeles, der han snakket om gamle og nye prosjekter – og mulighetene for mer «Curb Your Enthusiasm».

I første omgang var ikke det godt nytt, ifølge Variety.

– Etter åtte sesonger med «Curb» er jeg ikke sikker på om jeg har gode nok ideer for en hel ny sesong, sa David, før han ble avbrutt av en publikummer som ropte ut «joda!».

Hvorpå han innrømmet at det alltids finnes et håp om å komme tilbake med mer.

– Jeg liker ikke følelsen av å svikte fansen. Og jeg har ikke gitt opp håpet.

Fra før vet vi at HBO ønsker seg mer og at flere av de faste skuespillerne også har ytret håp om en ny sesong. Men å skrive «Curb…» har i stor grad vært en solojobb for David (han hentet inn samarbeidspartnere på manussiden til sesong åtte), og han må jo være inspirert.

Den kreative inspirasjonen han har hatt det siste året har David altså brukt på «Fish in the Dark», stykket han har skrevet og skal spille en rolle i fra mars og fram til juni neste år.

Plottdetaljene er ikke klare, men vi vet at det skal omhandle et dødsfall i familien. Ideen fikk han etter en samtale med en kompis som nettopp hadde mistet faren sin.

– Han begynte å fortelle meg om det, og jeg tenkte: «Oj, dette er ganske morsomt».