Årets «Game of Thrones»-sesong har omsider nådd den årlige «herregud så lenge det er til søndag. nei, drit i det, jeg vil ikke se mer likevel!»-fasen. Mye takket være forrige ukes ganske spinnville episode.

Martin Bergesen har allerede prøvd å komme til bunns i hvorvidt det der erkedrøye knepet på slutten går an, det gjør det visst, så da er det egentlig ikke så mye annet å gjøre enn å klorrense sjela før neste episode eventuelt dreper noen vi ikke er glad i.

Heldigvis har noen som er mye smartere og mer empatisk enn oss allerede skrudd sammen en … noe redigert versjon, komplett med Hans Zimmer-musikk og godfølels-montasjer, som avslutter episoden slik den egentlig burde ha satt punktum.

Jungeltelegrafen melder allerede om fullstendig kaos i neste episode. Det går jo overens med tradisjonen for at neste siste bidrag til hver «Game of Thrones»-sesong alltid gir oss lyst til å bare droppe hele greia og finne på noe livsbejaende.

Morsomt nok har seertallene også eksplodert i tråd med at serien bare byr på mer og mer friksjon. Nå er visst «Game of Thrones» helt på høyde med «The Walking Dead» hva amerikanske seertall angår.

Ikke verst for en knallhard fantasysviske som en gang i tiden kun ble lest i dunkle kjellerstuer mens man ventet på at kompisen skulle rulle ferdig character sheet-en til den nye half orc warrior-priesten sin.

Da er det dobbelflaks at George R. R. Martin er latent ubesluttsom.

Utgiveren virker i hvert fall å være sånn halvsikker på at han kan komme til å måtte skrive en åttende bok. Sjøl mener Martin at vi får se når han er godt ute i sjueren. Og det kan jo ta sin tid.

Mens du venter kan du kose deg med det ganske ferske intervjuet han gjorde med Conan.