Produsentene Michael Hirst og Morgan O’Sullivan er mest kjent for historiske storserier som «The Tudors» (bildet over) og «Camelot», og i forrige uke ble det kjent at History Channel også hadde bestilt en serie fra de to om vikinger.

Serien skal etter planen ha USA-premiere til neste år, og det vil i første omgang bli produsert ti episoder.

Deadline rapporterte at mye av innspillingen ville skje på location i land i Nord-Europa, men det ser nok ikke ut til at det vil skje i Norge. Andre land som Island, Canada og Irland er billigere, forteller produsent O’Sullivan til Aftenposten.

Det kan likevel hende at det vil bli brukt bilder fra Norge i serien:

-Mesteparten av serien skal filmes i et studio i Irland, men de mest spektakulære naturbildene og scener med vikingene i deres opprinnelige miljø ønsker vi å hente i de norske fjordene. Bare litt over en time fra Bergen fant vi et sted som er nesten uberørt og nær opp til det miljøet vikingene levde i for tusen år siden, sier han til Aftenposten.no.

Serien vil handle om den danske vikingkongen Ragnar Lodbrok, som levde på 800-tallet, og produsentene ønsker også å bruke skuespillere av nordisk avstamming (hører du, Jørgen Langhelle?).