Sketsjene om tenåringsbloggerne Tina og Betinna har vært blant de mest populære innslagene i «Torsdag kveld fra Nydalen». Nå tar Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson karakterene til spillefilmen, skriver VG.

Det er Simen Alsvik som skal regissere filmen, mens Kjetil Omberg er produsent. Omberg er blant annet kjent som produsent bak «Tomme tønner» og «Død snø». Budsjett er på 10,5 millioner kroner.

I filmen møter man de to karakterene mens de lever bekymringsfrie dager som de mest populære jentene i tiendeklasse på Smestad ungdomsskole. Trøbbel oppstår imidlertid idet en minst like pen og populær rival – spilt av Triana Iglesias – dukker opp.

– Hun er kjempepen og har store pupper. Sjalusien fører til både spisevegring og identitetskrise for jentene, sier Henrik Thodesen til VG.

Andre skuespillere som dukker opp i filmen er Mari Maurstad, Nils Jørgen Kaalstad, den svenske komistjernen Björn Gustafsson og Ingar Helge Gimle.

For enkelte kan det kanskje virke som en overdrivelse å skulle lage en hel film ut av karakterer som først og fremst funker i sketsjformatet, men ved å ta karaktererene til filmen følger egentlig «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen bare en tradisjon fra blant andre deres store forbilder i «Saturday Night Live».

Filmer som «Blues Brothers», «Wayne’s World» og «Coneheads» startet opprinnelig som SNL-sketsjer.

Thodesen, Williamson og Omberg har samarbeidet tidligere, om komedien «Hjelp, vi er i filmbransjen». Filmen hadde noe skuffende besøkstall, men de involverte hadde samtidig svært uflaks med premieredato 22. juli.

  • Du kan for øvrig gi bort «Hjelp, vi er i filmbransjen» til tre Facebook-venner. Comoyo tar kostnaden.