Roar Uthaug (som står sammen med Ingrid Bolsø Berdal på bildet over) har tidligere vist at han har grep om sjangerfilmen, da han hadde regi på den første «Fritt vilt»-filmen i 2006.

Nå planlegger Uthaug og produsentpartner Martin Sundland i Fantefilm å lage Norges første katastrofefilm kalt «Bølgen», melder Dagens Næringsliv.

Inspirasjonen for filmen er Tafjord-ulykka på Sunnmøre i 1934 – da 40 mennesker ifølge Wikipedia ble drept som følge av en flodbølge skapt av et større ras.

Martin Sundland sier at det slett ikke er fjernt å tenke seg at en tilsvarende ulykke kan skje igjen:

– Noe av det som gjør prosjektet så spennende er at det på mange måter er basert på en virkelighet som kan inntreffe. Det er enighet blant geologer at en tilsvarende katastrofe med sikkerhet kommer til å skje innen de neste hundre årene, sier Sundland til Dagens Næringsliv.

Uthaug sier til avisa at han er stor fan av katastrofefilmsjangeren.

«Independence Day», «Armageddon», det er slikt som det store kinolerretet er laget for. Filmene ble events og ble satt opp på steder som Oslo Spektrum, sier Uthaug.

Samtidig håper Fantefilm på støtte for å sikre realiseringen av prosjektet Planlagt budsjett er på 50 millioner kroner, og Uthug og Sundland håper å starte innspillingen sommeren 2013.

Først ut for Uthaug og Fantefilm er imidlertid den historiske actionfilmen «Flukt» med Ingrid Bolsø Berdal. Her er offisielt synopsis fra filmen:

Ti år etter at Svartedauen herjet landet, legger en fattig familie ut på reise for å finne bedre levekår. På en øde fjellovergang blir de angrepet av en bande av nådeløse rovmordere. Den eneste som blir spart er nitten år gamle Signe. Hun tas til fange og banden tar henne med tilbake til leieren sin. Her lærer hun fort at hun er tiltenkt en skjebne verre enn døden. Signe forstår at den eneste løsningen er flukt.

Oppdatert: Kristoffer Joner er også klar for filmen, som har fått sitt første promobilde. Premiere blir sommeren 2015.

joner-