Torsdag ble det kjent at «Breaking Bad»-skaper Vince Gilligan er i ferd med å gå i opptak på en film som på en eller annen måte er knyttet til serien som gjorde ham rik og berømt for en ti års tid siden.

Det var sparsomt med detaljer om prosjektet, ut over at det er utviklet under tittelen «Greenbrier» med Gilligan som manusforfatter, overses av produsentene bak avlegger-serien «Better Call Saul», skal spilles inn i perioden november-februar i Albuquerque, New Mexico, og handler om «en kidnappet mann og hans kamp for frihet».

Nå hevder den vanligvis velinformerte filmbloggen Slashfilm å ha mer informasjon om filmen:

Den skal handle om Jesse Pinkman, «Breaking Bad»-hovedperson Walter Whites medsammensvorne metamfetaminprodusent og -distributør. Og at filmen skal fortelle historien om hva som skjedde med Pinkman etter hendelsene i serien. Jesse Pinkman-skuespiller Aaron Paul skal være klar for å returnere til rollen.

Hvis du ikke har sett ferdig siste sesong av «Breaking Bad» og ikke vil vite hvordan serien slutter bør du slutte å lese her.

Opplysningene fra Slashfilm høres plausible ut, siden Pinkmans skjebne aldri helt avklares i serien, som rundet av for litt over fem år siden.

Det siste vi ser til den ulykksalige narkoprodusenten er at han kjører avgårde med ukjent destinasjon og en manisk latter, etter å ha overlevd noen grusomme døgn som fange hos en nynazistisk sadist-gjeng som tvang ham til å operere en meth-lab for egen vinnings skyld.

Det rimer ikke så verst med dette med en «kidnappet mann og hans kamp for frihet».

Gilligan selv har sagt i et intervju i forbindelse med seriens avslutning at Pinkmans prospekter ikke er spesielt lyse, selv om han øyensynlig slipper unna.

– Mest sannsynlig finner politiet hans fingeravtrykk overalt på laben, og vil spore ham opp i løpet av en dag, en uke eller en måned. Og da vil han fortsatt hefte for drapet på to føderale agenter. Men slik jeg velger å se det, kom han seg unna, reiste til Alaska, byttet navn og fikk seg et nytt liv. Det hadde han fortjent, sa serieskaperen til GQ.