Nå blir mamma glad! Og jeg også da, forsåvidt.

To av våre fremste dokumentarfilmskapere, Even Benestad og August B. Hanssen, skal nemlig lage dokumentar om det legendariske konsertstedet/kulturhuset Club 7 i Oslo. Stedet holdt ifølge Wikipedia åpent fra 1963 til 1985, og var en særdeles viktig plass for osloborgere med sans for (i tilfeldig rekkefølge) musikk, teater, poesi, børst og (venstreside)politikk.

Benestad og Hanssen sier til Aftenposten at klubben har påvirket flere generasjoner nordmenn i alle samfunnslag.

– Club 7 har på mange måter farget, ikke bare norsk kulturliv, men det norske samfunnet som sådan etter 1960-tallet, i kraft av hvordan stedet påvirket og formet den utrolig sammensatte brukermassen, sier regissørene til avisa.

Selv kjøpte jeg i fjor en utgivelse av keyboardisten Webster Lewis, tatt opp på Club 7 i 1971 og utgitt av plateselskapet Plastic Strip.

Men selv om det finnes offisielt video- og lydmateriale, antar regissørene at det finnes mye på privat eie som de ønsker å bruke.

– Dette er en film om en klubb, en institusjon, der stedet er hovedpersonen. Det er en eksperimentell dokumentar der vi gjennom det rike arkivmaterialet og vellet av de besøkendes stemmer gjenskaper stedet vi selv aldri hadde gleden av å besøke, sier regissørene til Aftenposten.