Ikke bare er hun den yngste som noensinne er blitt nominert til en Oscar for beste hovedrolle (for sin innsats i «Beasts of the Southern Wild») – hun har også et navn som er fryktelig vanskelig å huske.

Det er like greit å lære seg det med en gang, for Quvenzhané Wallis skal åpenbart ikke bli borte med det aller første.

Nå har nemlig Sony annonsert at niåringen skal tre inn i rollen som den foreldreløse jenta Annie i storfilmen som blant andre Jay-Z og Will Smith (og kona Jada) lenge har hatt på blokka. Det melder Deadline.

Opprinnelig var det Jada og Wills datter Willow Smith som skulle spille krølltoppen, men hun trakk seg visstnok for å kunne fortsette å være barn i det lille som gjenstår av barndommen – hun begynner med sine tolv år dessuten å bli for gammel for rollen.

Jeg mener jeg så et innslag fra nattas Oscar-bonanza der Quvenzhané ble bedt om å synge en «Annie»-sang på strak arm på den røde løperen, men jeg klarer ikke finne det på YouTube. Selv om hun sang litt spakt, klarte hun seg nok bedre enn de fleste andre niåringer ville gjort under de forholdene – hun er tilsynelatende en sjeldent tøff jente. Akkurat som Annie.

Så får hun nok også ganske god sanghjelp fram til Jay-Z ganske sikkert skal ta god styring på musikken. Han kan jo dette: