Det har blitt rene sommerføljetongen her på Comoyo Filter: i lille Tuscaloosa, Alabama førte protester fra den lokale pastoren Randy Fuller og en kollega av ham (som på et eller annet vis hadde fått nyss om filmens nokså eksplisitte tematisering av ungdom og seksualitet) først til avlysning av en planlagt visning av «Få meg på, for faen» (eller «Turn me on Dammit», som er den saftige amerikanske tittelen). Før lokalpressen fikk nyss i saken, og bystyret gjorde en helomvending og tillot visning av Jannicke Systad Jacobsens filmatisering av Olaug Nilssens roman.

Visningen skal etter planen finne sted neste tirsdag. Men den tydeligvis ikke-helt-gode pastor har tydeligvis ikke latt saken ligge. For på søndag som var viet han deler av sin preken til en, kremt, moralsk fabel. Om en lokal gruppe kristne som fikk en pornosjappe som nærmeste nabo til sin forsamling. I månedsvis ba de til Herren om at denne onde naboen skulle brenne ned til grunnen. Og etter noen måneder fikset Han biffen medium rare med et lynnedslag. Oppbyggelig. Fuller avsluttet så med følgende oppmuntring:

– So you can get together in groups of two or three or four and say, ‘God, if they won’t turn that thing around, burn the city block down. Burn it to the ground.’ 

Noe som førte til at enkelte fikk assosiasjoner til den tydeligvis fortsatt pågående kontroversen rundt Systad Jacobsens syndige film. Fuller mener seg misforstått, så klart. Om du har mage til det kan du jo dømme selv:

 

Et sted over halvveis der, om du holder ut så lenge. Ikke akkurat noen Al Green, denne Fuller.

 

Så får vi se da, om den lokale kinoen blir stående til neste tirsdag!