Tenk deg at du har leid en film hos den lokale utleiesjappa.

Du følger kanskje ikke så mye med på anmeldelser og sånt, og har plukket med deg «Svigermonster» med Jennifer Lopez og Jane Fonda. Den har et fint cover, og ser ut som den type tidtrøyte du trenger akkurat nå.

Kanskje sovner du mens du ser den, og kanskje kan det forklare at du glemmer å lever filmen dagen etter. Og dagen etter der igjen.

Vel, sånt kan straffe seg. Bare spør Kayla Michelle Finley, som før helgen ble arrestert i Pickens County, South Carolina etter at hun hadde beholdt en VHS-kopi av den kritikerslaktede komedien «Svigermonster» i hele ni år.

Finley hadde leid filmen hos Dalton Videos (nå konkurs, som de fleste andre videosjapper) i 2005.

Da filmen aldri ble levert hadde eieren av videobutikken sendt gjentatte purringer, og når heller ikke det hjalp hadde han anmeldt tyveriet til politiet.

Da Finley så dukket opp hos det lokale politiet torsdag for å anmelde en annen sak, ble hun selv arrestert og satt i fengsel siktet for simpelt tyveri.

Årsaken til at hun måtte tilbringe natta i fengsel var at det ikke var noen dommer ledig, og fredag ble hun løslatt mot en kausjon på drøyt 12 000 kroner.

Saken har skapt en god del oppmerksomhet i USA, ikke minst fordi arrestasjonen for mange framstår som en sterk overreaksjon.

– Hun burde få fratrekk for tiden hun allerede har sonet. Hun kommer tross alt aldri til å få de to timene hun brukte på å se «Svigermonster» tilbake, skriver en i kommentarfeltet til CNN.

– Bare vent til de finner ut at hun glemte å spole tapen tilbake, skriver en annen.

For Kayla Finley er imidlertid ikke saken fullt så morsom. På Facebook-siden til Fox Carolina News skriver Finley at hun aldri mottok noen melding om at filmen skulle leveres tilbake, og at hun hadde flyttet til en annen stat på grunn av mannens jobb.

Her kan du for øvrig lese de vanligste unnskyldningene kundene hadde for overleie, nedtegnet av tidligere Video Nova-ansatt Hasse Hope.