Etter masse om og men og et helsikes baluba er Quentin Tarantinos kommende western «The Hateful Eight» endelig på skinner, og selv om innspillingen ikke er i gang ennå har amerikanske kinogjengere fått anledning til å se en teaser denne helgen.

Den inneholder da ingen reelle bilder fra filmen, men presenterer de åtte tittelkarakterene og gir en lovnad om at vi skal få se filmen i «glorious 70 mm {Super Cinemascope}».

Noen har selvfølgelig filmet hele greia med et mobilkamera og lagt den ut på Youtube. «Noen» i dette tilfellet antar vi er studioet selv, siden de ikke har fjernet videoen på flere dager (det ville vært en fryktelig smal sak). Viral markedsføring og alt det der:

Tonen i teaseren er vel ingen overraskelse for Tarantino-følgerne – soundtracket byr både på Iggy and the Stooges («Gimme Danger») og musikk fra Tulio Demichelis spaghettiwestern «Gunmen of Rio Grande».

Så, hva kan vi vente av «The Hateful Eight» når den omsider kommer til kinosalene? Det er ennå ikke klart hvem som skal spille i filmen, men de fleste regner med at skuespillerne (Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern og Zoe Bell) som var med på en høytlesning Tarantino arrangerte i LA i april fremdeles er aktuelle. Dog ble det før helgen snakket om at Jennifer Lawrence muligens var ønsket for en rolle.

Flere medier anmeldte høytlesningen i april, og The Guardian rapporterte om et tett kammerspill som mer enn noe annet minner om Tarantinos debutfilm «Reservoir Dogs».

Som vanlig i Tarantinos filmer er manuset fylt av banning, blod og nattsvart humor, men historien går mer i retning av et slags Agatha Christie-aktig mordmysterium mot slutten.