Å se hva som skjer gjennom øynene til en annen er noe spillere er ganske vant til med førstepersons skytespill – og litt mer eksperimentelle actionspill som «Mirror’s Edge».

En mekanisme som funker godt i dataspillet «Doom» – men kanskje blir litt mer slitsomt når man snakker om filmen «Doom»?

Heldigvis var ikke hele filmen skutt «gjennom øynene» til hovedpersonen, da hadde nok publikum blitt svimle. I en kort dose var det faktisk høydepunktet i filmen – jeg husker applausen fra første visning på filmfestivalen i Bergen.

En russisk fyr som har lekt seg litt videre med formen er Ilya Naishuller, som for et par år siden lagde kortfilmen «Insane Office Escape» – en førstepersons flukt fra et kontorlandskap krydret med slagkraftige muskelmenn:

Nå er oppfølgeren ute, i form av en musikkvideo til låta «Bad Motherfucker» av Biting Elbows – undertittelen er som seg hør og bør «Insane Office Escape 2». Du ser den øverst i saken – vær forberedt på temmelig heavy saker.

Etter nærmere fem intense minutter er det egentlig helt greit at det er slutt. Hadde du klart å se en hel film skutt på denne måten?

Hvor lang tid tar det forresten før Naishuller har landet sin første store filmdeal, mon tro?

Bonus: