De siste årene har kronerullingstjenesten Kickstarter og dens like ført til at flere etterlengtede filmproduksjoner har fått pengene de trenger for å rulle i gang kameraene.

Nå sist var det filmutgaven av «Veronica Mars» som ble en realitet, og fans som betalte nok for å få filmen laget mottok alt fra kaffekrus til statistroller som belønning.

Nå melder Deadline at den nystartede kronerullingstjenesten Junction forsøker å tilby en litt annen vri på filmspleisingen:

I stedet for å få tilsendt t-skjorter og klistremerker, blir man en ekte investor og får dermed ta del i filmens overskudd.

I motsetning til Kickstarter er ikke tjenesten beregnet på å mikrofinansiere mindre filmer. Titlene som postes der har allerede full finansiering, men via Junction kan man kjøpe seg inn i filmen.

Den første utgivelsen som skal ut på tjenesten er «A Hologram For The King», basert på en roman av Dave Eggers og med Tom Hanks i hovedrollen.

Det er imidlertid ikke alle forunt å starte en karriere i filmindustrien på denne måten – den eksklusive kronerullingstjenesten er nemlig bare tilgjengelig for dem som tjener over 200.000 dollar i året (nærmere 1.2 millioner kroner) eller har over én million dollar i formue, hus ikke inkludert.

Dette kan høres ut som om noen forsøker en ny vri på en litt klein pengeklubb for VIP-kjekkaser, men regelen er resultatet av en ny lovgivning i USA – med den overraskende muntre tittelen 2012 Jumpstart Our Business Startups Act – som er beregnet på å skaffe investorer i mindre bedrifter.

Den neste filmen som legges ut på tjenesten skal ifølge Deadline være John Hillcoat-thrilleren «Triple Nine».

Kjekke saker om filmene tjener penger, noe man selvsagt ikke har noen garanti for at de gjør.