Ti år er gått siden det gamle tegneserieforlaget Marvel gikk lei av å lisensiere ut figurene sine til de store filmstudioene, og startet sitt egenproduserte kinofilmunivers med «Iron Man».

Atten filmer og uhorvelige inntekter senere kulminerer «fase tre» av filmserien med den tredje «Avengers»-filmen, «Infinity War», som samler alle fra Spiderman til Black Panther til Groot i kampen mot den dødbringende steinsamleren Thanos.

Filmen har norsk premiere onsdag, og trenger du en oppfrisker av hvor alle de lukrative samlerobjektene («infinity stones») befinner seg og hva som står på spill for hver enkelt superhelt, kan du jammen lese et annet nettsted. Vi nøyer oss med å gjengi de første Twitter-reaksjonene, som samlet sett kan oppsummeres med en rungende anbefaling om å stille seg i billettkø.

Og det bør skje jo før, jo heller. Filmen er nemlig ikke bare morsom, rørende og spennende – den byr på en stor overraskelse mot slutten det er om å gjøre å ikke få spoilet.

Entertainment Weekly-journalist Anthony Breznican har løst problemet ved å gjenfortelle sine reaksjoner på filmen utelukkende ved hjelp av emojis:

https://twitter.com/Breznican/status/988656268788166656

Steven Weintraub i Collider understreker også viktigheten av å gå til filmen med et uhildet sinn:

Jamie Righetti i Indiewire oppsummerer filmen slik:

Tasha Robinson, tidligere redaktør i AV Club, mener hun aldri har opplevd en liknende publikumsreaksjon på hvordan en film slutter.

People-redaktør Nigel M. Smith hyller filmen for at det for en gangs skyld i en Marvel-produksjon står noe på spill.

Det finnes selvsagt mer avmålte reaksjoner også. Filmen er lang – den klokker inn på 143 minutter – og byr tydeligvis ikke på mange hvileskjær. Filmkritiker Bilge Ebiri i The Village Voice mener det hele oppløses i støy (selv om slutten nesten gjør det verdt det):

Og Mashable-redaktør Angie J. Han er blant dem som mener «Infinity War» blir en nedtur etter den sterke filmrekka Marvel har levert det siste året.

«Infinity War» får en oppfølger neste år.