Aftenbladet kan i dag fortelle – basert på informasjon «fra sikkert hold» – at Kristoffer Joner nylig har flyttet på seg til Canada for å spille i filmen «The Revenant».

Hans motspiller i den kommende storfilmen er ingen ringere enn Leonardo DiCaprio, som spiller hovedpersonen Hugh Glass i det som utvikler seg til å bli et voldtsomt hevndrama.

Filmens regissør er meksikanske Alejandro González Inárritu, som tidligere har levert fra seg filmer som «Babel», «21 Grams» og «Biutiful».

Ifølge Aftenbladet er det usikkert hvilken rolle Joner skal ha i filmen, men han har etter sigende forlatt Norge for flere måneder.

Det betyr også at han har måttet takke nei til å gjenta rollen i Doktor Proktor-oppfølgeren basert på Jo Nesbøs barnebøker.

– Jeg kan bekrefte at Kristoffer Joners tidsplan ikke gikk ihop med andre prosjekter han har. Dermed måtte han droppe rollen som den rare professoren i filmen om «Doktor Proktors tidsbadekar», sier Synnøve Hørsdal, produsent i filmselskapet Maipo til Aftenbladet.

Ifølge Hørsdal var det ikke mulig å flytte på produksjonen for å likevel ha med Joner på laget, ettersom oppstart er planlagt til slutten av september.

En arvtaker til Doktor Proktor-rollen er allerede funnet i Gard B. Eidsvold.