Ok, beklager hvis denne saken i utgangspunktet framstår noe uforståelig for eventuelle uinvidde som har rotet seg inn hit – men for mange krimelskere, seriefantaster og noen cineaster vil denne nyheten fortone seg som en aldri så liten våt drøm.

I korthet består den kun av følgende: Forfatter Dennis Lehane skal skrive manuset til den amerikanske adapsjonen av «A Prophet» (den het vel «Profeten» på norsk).

Men så må vi begynne med utropstegnene. Dennis Lehane!

Forfatteren bak de filmatiserte romanene «Mystic River», Ben Afflecks «Gone Baby Gone» og Martin Scorseses «Shutter Island».

Og som Affleck snart skal filmatisere igjen, når han tar for seg den visstnok strålende «Live By Night».

Og som dessuten skrev et par episoder av «The Wire» og har vært kreativ konsulent og manusforfatter på den siste «Boardwalk Empire»-sesongen (som igjen har begynt å ta seg noe vakent opp).

Puh.

Også «Profeten», da!

En film som strengt tatt ikke trenger å komme i noen ny versjon, da Jacques Audiards original fra 2009 var fordømt nær perfekt.

Filmen, som fulgte Malik El Djeben (Tahar Rahim) – en ung araber som må klare seg i et fengsel dominert av korsikansk mafia – ble Oscar-nominert, vant juryprisen i Cannes og en hel haug av César-statuetter.

Likevel: Om det er noen som kan ta vare på kompleksiteten og ambisjonene i originalen, og samtidig ta historien inn i en troverdig amerikansk setting håper og tror vi at det kan bli Lehane.

Om du så filmen og lot deg imponere av hovedrolleinnehaver Tahar Rahim, kan jeg glede deg med at han snart blir å se på norske kinoer igjen.

Han har nemlig en av hovedrollene i Asghar Farhadis strålende «Fortiden», som Arthaus har kjøpt inn og skal sette opp på kino 2. juledag.