• Hver fredag går vi gjennom det som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene.
  • Du kan få denne tipsguiden rett i Facebook Messenger hver fredag hvis du trykker her og velger «GET STARTED».
  • Du kan også få den på e-post ved å registrere din mailadresse her.
  • Støtt oss med en fast ukentlig sum via Vipps. Din donasjon går også til å finansiere journalistikken på vår søsterpublikasjon Filter Nyheter. Les mer her.

NRK TV:

Se «Tilståelsen» (serie, 2019).

Hva er vel påsken uten en god britisk krim? Sikkert like utenkelig som statskanalen uten en god britisk krim i påsken.

«Tilståelsen» er basert på en ekte historie som utspilte seg i England mellom 2011 og 2016. Her snakker vi altså ingen hakesleppende (og noe usannsynlig) mordgåte à la Agatha Christie, men en virkelighetsnær fremstilling av en ekte mordetterforskning.

Klassisk scenario egentlig: 22 år gamle Sian O´Callaghan kommer aldri hjem etter en natt på byen, og erfarne etterforsker Stephen Fulcher (Martin Freeman) blir satt på saken. Selvfølgelig skal det vise seg at denne saken er mer komplisert enn først antatt, for slikt blir det spennende tv av.

Om du har sansen for britisk krim, true crime eller rett og slett bare Martin Freeman, vil påsken bli reddet av «Tilståelsen».

Vil du heller se…

Lars Monsen med følelser? Se «Jens i Canada» (serie, 2020). Jens Kvernmo blir flydd til gokk i den canadiske villmarka for å leve ut guttedrømmen om å klare seg helt alene.

Råneridyll? Se «Rådebank» (serie, 2020). En SKAM-variant fra bygda, der vestkanten av Oslo er byttet ut med Telemarks skoger, Volvo 240-er og Wunderbaum.

True crime? Se «Scandinavian Star» (serie, 2020). En hjerteskjærende fortelling om den uoppklarte brannen som tok livet av 159 mennesker i 1990.

Netflix:

Se «Sunderland ‘Til I Die» sesong to (serie, 2020)

Timingen kunne ikke vært bedre på andresesongen av historien om Sunderlands kamp for å klatre i det engelske ligasystemet. I første sesongen gikk det så til de grader til helvete, og denne gangen vil det forhåpentligvis gå bedre med den nordengelske klubben.

I 18/19-sesongen har Sunderland fått en ny direktør i Charlie Methven. Dresskledd og med håret dratt bakover kler han rollen som en pur businessmann. Det skaper en kollisjon når fotball for de aller fleste rundt klubben handler om følelser. Midt i sesongen blir også klubbens beste spiller solgt til Bordeaux.

«Sunderland ‘Til I Die» er langt fra et glansbilde av det å drive en fotballklubb. Det er ærlig, vondt, hjerteskjærende, vakkert og underholdende – akkurat som en fotballkamp.

Vil du heller se…

Årets villeste serie? Se «Tiger King» (serie, 2020). En absurd historie om en gjeng gærne amerikanere som driver private dyrehager for store katter.

Ryan Reynolds som Pikachu? Se «Detective Pikachu» (film, 2019). Den gule hårballen får på seg en Sherlock Holmes-hatt og løser mysterier. Moro for unga, moro for foreldrene.

En av fjorårets beste filmer? Se «Uncut Gems» (film, 2019). Adam Sandler som verdens verste person og gullsmedforhandler. En intens og oppslukende thriller av filmskaperbrødrene Joshua og Benjamin Safdie.

HBO Nordic

Se «High Maintenance» sesong fire (serie, 2012-2020).

Nettserien som hadde sin spede begynnelse med små, korte episoder på Vimeo, er nå inne i sin fjerde sesong. Hovedkarakteren, kun kjent som «The Guy», selger cannabis i New York og episodene spinner ut fra menneskene han skal levere til.

«High Maintenance» sin store styrke er hvor menneskelig den er. Dette er ikke en forherligelse av en småkriminell og null-skatteytende kar, men virkelig troverdige historier om menneskene The Guy møter mens han prøver å få solgt en femmer.

Vil du heller se…

Kontrafaktisk historie? Se «The Plot Against America» (serie, 2020). Skaperne av «The Wire» fantaserer om hva som hadde skjedd dersom Roosevelt ikke ble president i 1940.

Herlig barnslig komiserie? Se «Dave» (serie, 2020). Youtube-rapper Lil’ Dicky forteller sin historie om den kronglete veien fra viralhit til musikkartist. En klassisk millennial-reise.

Mannevonde roboter? Se «Westworld» (serie, 2016-2020). Tredje kapittel gir oss mindre støvdekket cowboy-eventyr, mer blankpolert og fascinerende science fiction-serie.

Viaplay

Se «Taxi Driver» (film, 1976).

Dette er en perfekt tid til å pløye gjennom alle klassikerne du ikke har fått med deg. Vi dømmer deg ikke om du fortsatt ikke har fått sett «Taxi Driver», men nå er det på tide å skjerpe seg.

Travis Bickle (Robert De Niro) plages av insomnia og depresjon etter militærtjenesten under Vietnamkrigen. Det er et utmerket utgangspunkt for å bli taxisjåfør om natten. Bickles psykiske helse har ikke veldig godt av å komme tett på kriminalitet, prostitusjon og vold.

Martin Scorceses mesterverk tar oss sakte men sikkert nærmere Bickles bristepunkt. En klassiker du må se.

Vil du heller se…

En knallbra barnefilm? Se «Up» (film, 2009). En gammel mann vil forlate den forferdelige daglige rutinen. Han fester titusener av ballonger til huset og flyr avgårde. Relaterbart nå om dagen, vil vi tro.

Allsang? Se «Bohemian Rhapsody» (film, 2018). Filmen om Freddie Mercury vant flere Oscar-statuetter (noen var kanskje ufortjente, men la gå..) og er verdt å investere noen timer i.

Noe skummelt? Se «Us» (film 2019). En familie reiser på strandferie for å slappe av. Den deilige ferieroen blir til et levende mareritt da familiens dobbeltgjengere dukker opp.

TV 2 Sumo

Se «Terkel i knipe» (film, 2004).

Er denne danske animasjonsfilmen fra tidlig 2000 fortsatt morsom? Heldigvis har 730.no gjort jobben for oss, og fått en 17-åring til å anmelde den. Konklusjonen er et rungende ja.

Terkel går i sjetteklasse og er en pysete guttunge som blir mobbet. En mildt psykotisk onkel velger å banke opp klassens bøller, noe som skaper venneproblemer for Terkel. Da er eneste løsning å bli mobber selv, og plage livet av «Feite-Doris» – bokstavelig talt.

Dette er verken en masterclass i animasjon eller historiefortelling, kun en sort komedie med ett formål: å underholde deg (med gladvold, bannskap og drøye vitser).

Vil du heller se…

Dinosaurer? Se «Jurassic Park» (film, 1993).  Dinosaur-DNA har gitt menneskeheten muligheten til å avle de forhistoriske dyrene. Slikt blir det opplevelsespark av, men en tropisk storm avdekker kritiske sikkerhetsproblemer.

Noe som setter tårekanalene på prøve? Se «Billy Elliot» (film, 2000)Billy vokser opp i et ultramaskulint miljø i en britisk industriby, men drømmer om å bli ballettdanser.

Virtuell heisatur? Se «Ready Player One» (film 2018). Steven Spielberg-regissert science fiction med utallige referanser til populærkultur på 80- og 90-tallet. Reinspikka moro i litt over to timer.

Youtube

Se «Former Cult Member Hears Music For The First Time» (kortfilm, 2019).

En kvinne har vært medlem i en strengt religiøs kult siden hun var barn. Blant annet har musikk vært strengt forbudt, og derfor har et filmcrew valgt å lage video av hennes første møte med kunstformen. Det går så der.

Regissør Kristoffer Borgli (som blant annet har laget knallbra reklamefilmer, musikkvideoer og «DRIB») sin kortfilm ble blant annet plukket ut til Sundance. Dette er så absolutt verdt å bruke 12 minutter på.

Vil du heller se…

Filmmat på ekte? Se «Binging with Babish» (kanal). Andrew Rea forsøker å lage eksakte kopier av mat fra filmer og tv-serier.

Verdens vanskeligste ultraløp? Se «Where Dreams Go To Die» med Gary Robbins (dokumentar, 2018). Et unikt innblikk i hva utøverne som prøver seg på «verdens vanskeligste ultraløp» går gjennom.

Hjemmelaget gourmet-snacks? Se «Gourmet Makes» av Bon Appetit. I hver episode lager den supersympatiske kokken Claire Saffitz hjemmelagde varianter av godteri og snacks.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!