Uansett hva du mener om «Homeland»s andre sesong, er det klart at serien representert et vannskille – og at andre konkurrerende tv-nettverk nå kommer til å gjøre alt de kan for å kopiere suksessen.

Først ut er kanalen FX («Justified», «The Shield», «Damages»), som gjør det helt åpenbare: De hyrer inn «Homeland»-folka for å lage en serie med liknende tematikk.

The Hollywood Reporter melder nemlig at FX har inngått en avtale med «Homeland»-produsent Howard Gordon og israelske Gideon Raff (som skapte «Hatufim», serien «Homeland» er basert på) for å lage dramaserien «Tyrant», om en amerikansk familie bosatt i et politisk turbulent land i Midt-Østen.

I første omgang er det kun snakk om en pilotepisode, som skal spilles inn til våren (og som er skrevet av Gideon Raff). Hvis serien blir plukket opp for en full sesong, skal Craig Wright (manusforfatter for «Lost» og «Six Feet Under») være seriens showrunner.

I forrige uke erklærte Asbjørn Slettemark her på bloggen at han er bekymret for «Homeland»s framtid etter en del merkelige vendinger i seriens andre sesong.

Men hvis serien mot all formodning skulle vise seg å dale i popularitet, har i hvert fall Howard Gordon flere prosjekter å jobbe med.

Ifølge The Hollywood Reporter jobber han blant annet også med en CBS-serie kalt «Anatomy of Violence», og med en amerikansk versjon av det islandske rettsalsdramaet «Rettur»: