Som kjent vant ikke «Kon-Tiki» Oscar tidligere i vinter, men bare nominasjonen er gull verdt når Weinstein-gruppen nå skal pushe filmen ut på det amerikanske markedet.

I et land der verken kunnskapen om Thor Heyerdahl eller aksepten for norsk tale i film er spesielt stor, må ting gjøres på en litt annen måte.

Som kjent ble filmen derfor spilt inn i to versjoner, en på norsk (den vi har) og en på engelsk (den de får). Og når vi nå har fått den første traileren for den engelskspråklige versjonen, er det tydelig at filmen selges hardt inn på (de relativt få) actionscenene filmen har å by på.

(Oppdatering: Traileren er visst et par uker gammel, men skitt au – om du allerede har sett den tåler du sikkert et gjensyn.)

Med andre ord er det mye hai og vær og vind, og lite mellommenneskelig drama på en stilledrivende balsaflåte som får bære traileren. Vi kan jo forsåvidt forstå den innsalgsprioriteringen.

LES OGSÅ: Får ikke markedsføre «Kon-Tiki» som Oscar-nominert i USA

Forhåpentligvis flokker det amerikanske folket til kinoene når «Kon-Tiki» har premiere der borte 19. april. Det er også helt greit om de følger opp med en reise til Norge og Bygdøy og Kon-Tiki-museet der, så lenge de ikke fyller opp den allerede overbelasta 30-bussen når sommeren kommer.

Her er den noe mer nedtonede norske førstetraileren: