Petter Skavlan, en fjerdedel av den uhyre talentfulle søskenflokken som også teller Fredrik, Guri og Jørgen Skavlan, har hatt et usedvanlig godt år med suksessen til «Kon-Tiki». Selv om han også fikk litt kritikk for å ha tatt seg noen kreative friheter med storfilmen, særlig når det gjaldt karakteren Herman Watzinger.

At Skavlan har mye goodwill i bransjen beviser hans neste prosjekt – ifølge svenske Moviezine har han nemlig fått i oppdrag å skrive den neste Hamilton-filmen, kalt «I hennes majestäts tjänst».

Filmen skal komme ut tidlig i 2013, og blir oppfølgeren til de to Hamilton-filmene som kom ut i 2012 – «I nationens interesse» og «Men inte om det gäller din dotter». Den første filmen fikk ålreit mottakelse, ikke minst takket være innsatsen til Mikael Persbrandt som Carl Hamilton, mens den andre filmen fikk hardere medfart av kritikere og publikum. Film nummer to kommer ikke på kino i Norge.

Jan Guillou selv syns det er naturlig å hente inn en norsk manusforfatter, da svenske Tobias Falk og danske Kathrine Windfeld regisserte de to første filmene.Han utelukker heller ikke at den neste filmen får en norsk, eventuelt finsk, regissør:

– Det er sånn det funker med slike nordiske samproduksjoner, sier Guillou til MovieZine.

Petter Skavlan har ifølge IMDB også skrevet manuset til filmen «Elefanten», som forhåpentligvis blir Hans Petter Molands neste prosjekt.

«I hennes majestäts tjänst» var Jan Guillous niende roman om Hamilton, og foregår i England, Saudi-Arabia og Sibir.