«Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg var allerede ettertraktet i Hollywood før gårsdagens Oscar-nominasjoner, og at filmen faktisk ble nominert har neppe gjort noen skade.

Nå rapporterer vanligvis pålitelige Deadline at Rønning og Sandberg er i ferd med å undertegne en avtale om å regissere «Spectral» for Legendary Pictures.

Deadline rapporterer at dette er en potensielt innbrigende avtale for regissørparet, og at Legendary vurderer å gjøre det til en franchise.

Mange detaljer om hva filmen handler om finnes ikke, men «Spectral» beskrives som en «overnaturlig Black Hawk Down». Manus er skrevet av Jayson Rothwell og Ian Fried, og The Hollywood Reporter har tidligere skrevet at filmen handler om en gruppe spesialsoldater som må bekjempe spøkelser som har tatt over Manhattan – en slags moderne «Ghostbusters», med andre ord.

Filmen skal etter planen spilles inn seinere i år, og en offisiell bekreftelse er da trolig underveis.

Dette er for øvrig ikke den eneste Hollywood-filmen som Rønning og Sandberg er blitt nevnt i sammenheng med den siste tida.

Tidligere har også de to vært nevnt som «høyaktuelle» til å regissere en ny film om den franske gentlemanstyven Arsène Lupin, skapt av Maurice Leblanc tidlig på 1900-tallet.