Det er et av de eldste og såreste stridsspørsmålene vi kjenner til: Hvor kommer egentlig julenissen fra?

Her i Norge vet selvfølgelig alle at han stammer fra Drøbak, mens for eksempel finnene påstår noe helt annet. Så har du de som i fullt alvor mener at nissen hadde holdt ut isødet på Nordpolen (eller at han ikke eksisterer i det hele tatt).

Snart kan det bli en slutt på hele diskusjonen, dersom de Oscar-nominerte «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg får gå i gang med «Winter’s Knight» – en storfilm om julenissens opphav.

Ifølge Hollywood Reporter oppsto det en budkrig mellom store studioer som Warner Bros., Disney og Universal da manuset dukket opp i Hollywood på torsdag.

Det var imidlertid Sony som trakk det lengste strået (les: betalte best), og dermed kan manusferskingene Ben Lustig og Jake Thorntons nissehistorie bli en realitet.

Kort fortalt handler filmen om hvordan St. Nikolas fikk jobben som julenisse, en historie som visstnok skal utspille seg i vikingtiden. Sjansen er dermed tilstede for at nordmenn kan ha noe med nissen å gjøre.

Med mindre vikingene viser seg å bare være badguys. St. Nikolas var i virkeligheten nemlig tyrkisk, men det trenger vi jo ikke rope høyt om:

Rønning og Sandberg skulle egentlig vært godt i gang med den neste «Pirates of the Caribben»-filmen, men det prosjektet ble utsatt på ubestemt tid før innspillingen nå straks går i gang. I tillegg har de to varslet at de ønsker å lage en amerikansk remake av den norske thrilleren «Amnesia».

I mellomtiden har de to regissert første episode av den kommende Netflix-serien «Marco Polo» i Malaysia, en serie de også produserer.

Skal vi tro bakombildene og -klippene Rønning har lagt ut på Instagram, kan «Marco Polo» bli en rimelig hardtslående serie – med kampsportparalleller til «The Raid»-filmene.