I går skrev vi at «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning hadde trukket seg fra storfilmen «Spectral», angivelig fordi de mente manus ikke var helt godt nok.

Men det kan også være andre grunner til at duoen hoppet av.

Nå melder nemlig Deadline at Sandberg og Rønning er blant de aller heteste kandidatene til å regissere den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen.

De to konkurrerer mot blant andre Fredrik Bond («The Necessary Death Of Charlie Countryman») og Rupert Sanders («Snow White And The Huntsman»), men ifølge Deadlines kilder er det nordmennenes navn som blir nevnt oftest.

Beslutningen skal tas i løpet av de nærmeste ukene, og møtevirksomheten rundt prosjektet er frenetisk for tiden ifølge bransjenettstedet.

Innspillingen skal etter planen starte opp mot slutten av året, eller tidlig til neste år.

Hvis Disney gir Rønning og Sandberg jobben vil det helt klart være et enormt steg opp for de to.

«Pirates…» er en av nyere tids aller mest lukrative filmfranchiser, som har tjent inn nærmere fire milliarder dollar til sammen.

Gore Verbinski (13) og Rob Marshall har regissert de andre filmene i serien.

Dette er for øvrig ikke den eneste Hollywood-filmen som Rønning og Sandberg er blitt nevnt i sammenheng med den siste tida – de har blant annet også vært nevnt som høyaktuelle til en filmatisering om gentlemanstyven Arsène Lupin.

Første helt konkrete oppdrag for duoen blir filmatiseringen av Lars Saabye Christensen-romanen «Beatles».