Petter Skavlan har hatt, eh, vind i seilene etter at «Kon-Tiki», som han skrev manuset til, ble nominert til Oscar og Golden Globe.

Nå er han klar til å kaste seg over en tv-serie med tittelen «The Institution», som han skal lage sammen med «Borgen»-produsent Camilla Hammerich for Nordisk film.

Skavlan beskriver prosjektet som «Borgen» møter «The Queen» møter «Scandal» møter «Modern Family».

– Det er en internasjonal tv-serie som vi lager fra Danmark. Danskene er jo som kjent europamestre i tv-serier, og jeg har fått meg veldig flinke folk, forteller Skavlan til Filter.

Han vil ikke si veldig mye om handlingen i «The Institution» foreløpig, men det er i hvert fall klart at handlingen vil finne sted i det danske kongehuset.

Serien skal produseres sammen med en amerikansk aktør, og en av hovedkarakterene blir en amerikansk jente som kommer inn i kongefamilien.

– Grunnen til at jeg aldri tenkte på å gå til NRK med denne serien er jo den showrunnerrollen som danskene har dyrket fram, som gir manusforfatteren mye større innflytelse over det ferdige resultatet. Du ser det jo på både «Borgen» og «Forbrytelsen» – det er én persons visjon. Det blir en veldig spennende utfordring, sier Skavlan til Filter.

Manusforfatteren har for øvrig flere baller i lufta for tiden.

Han har blant annet skrevet Hans Petter Molands neste film, kalt «Domino», som etter planen skal spilles inn til høsten. Dessuten har han skrevet «Den 12. mann» – den dramatiske historien om Jan Baalsruds flukt til Sverige under andre verdenskrig, som skal regisseres av Harald Zwart, og den tredje Hamilton-filmen med Mikael Persbrandt som kommer i 2015.