Det har tatt lang tid å stable «Beatles»-filmen på beina, men alt løsnet tilsynelatende nylig da filmskaperne fikk rettighetene til å bruke originalmusikk fra The Beatles.

Fra start av har regissørduoen Espen Sandberg og Joachim Rønning vært koblet til Lars Saabye Christensen-filmatiseringen som regissører, men nå som ballen endelig begynte å rulle kan det ifølge VG allerede ha vært for seint for de to.

– Vi har vært involvert i prosjektet i fem år, og det er tatt litt lenger tid å få det på beina enn det vi trodde. Og så har det skjedd ting i mellomtiden som de fleste vet med Golden Globe og Oscar-nominasjon. Det har ført til at vi har vært mye borte, vi har vært i Los Angeles i nesten hele 2013, sier Joachim Rønning til VG.

Skisse fra filmen. Foto: Stormrosenberg.no

Nylig ble de for eksempel nevnt som aktuelle regissører til den kommende «Pirates of the Caribbean»-filmen, samt til en filmatisering om den franske gentlemanstyven Arsène Lupin. De har også allerede takket nei til Hollywood-storfilmen «Spectral».

Inn som ny «Beatles»-regissør kommer i stedet danske Peter Flinth, som blant annet har stått for «Arn»-filmene, samt noen av de mindre ambisiøse Liza Marklund-filmatiseringene om journalisten Annika Bengtzon.

Peter Flinth sammen med Stellan Skarsgård under innspillingen av «Arn: Tempelridderen».

Sandberg og Rønning, som har deltatt aktivt i utviklingsprosess, manusarbeid og casting, vil fortsatt være tilknyttet «Beatles» som produsenter, sammen med Jørgen Storm Rosenberg.

– Vi vil fortsatt være med, vi skal delta aktivt i det kreative som produsenter. Vi føler helt klart «Beatles» fortsatt som vår film. Vi er hundre prosent involvert og vil fortsatt være det, sier Sandberg til VG.