Første snille versjon kom tidligere i sommer, men vi visste vi måtte vente på den usensurerte traileren før vi fikk dannet oss et ordentlig inntrykk av James Franco og Seth Rogens kommende spion/diktatorkomedie «The Interview».

Nå er den her, og… Ja, du får avgjøre selv om dette er din kopp med te (vi er veldig svak for denne gjengen, og er klare på premieredagen uansett):

Traileren gir i hvert fall et bedre overblikk over det sinnssvake plottet, der Rogen og Franco er to tv-folk som jobber med et tabloid nyhetsshow (herlig cameo av Rob Lowe på starten der).

Så får Rogens karakter for seg at de burde gjøre noe litt mer ordentlig, og da passer det godt når de plutselig får muligheten til å intervjue Nord-Koreas statsoverhode Kim Jong-un. Utfordringen er bare at CIA (ved Lizzy Caplan), har fått vite om intervjuet, og krever at de skal kverke diktatoren i stedet for å intervjue ham.

Skjermbilde 2014-08-14 kl. 08.52.04

– Det er på en måte formelen vi alltid bruker: Vi tar for oss en sjanger, også krydrer vi den med idioter. Dette er et forsøk på å lage vår versjon av en stor spionthriller. Dette er vår «3 Days of the Condor», bare med idioter, har Seth Rogen uttalt til The Playlist.

Filmen er allerede fordømt av det nordkoreanske regimet (det spørs om de liker denne traileren særlig bedre), og talsmann Kim Myong-chol uttalte følgende til The Telegraph:

– Det ironiske med handlingsforløpet i filmen er at den viser desperasjonen i USAs regjering og det amerikanske samfunnet.

Sony besluttet til slutt å redigere om visse sekvenser, og derfor er komedien nå utsatt til januar for Norges del (den skulle egentlig komme i høst).

Som så mange ganger tidligere når man snakker om denne gjengens filmer er «The Interview» et eneste stort kompisprosjekt.

Hovedrolleinnehaverne Rogen og James Franco har jo vært bestevenner helt siden de spilte sammen for første gang i tv-klassikeren «Freaks and Geeks» (1999), og har tidligere laget filmer som «Pineapple Express» og «This is the End» sammen.

Lizzy Caplan var forresten også med i «Freaks and Geeks», som Jason Segels discopartner:

Manus og regi står Rogen for sammen med Evan Goldberg, og dette er fjerde samarbeid mellom de to barndomsvennene siden de debuterte sammen med manuset til «Superbad» (2007).