At buddy cop-sjangeren fremdeles har liv er utvilsomt, selv om de siste års beste eksempler fra sjangeren har vært reine komedier og ikke actionruller – se for eksempel «The Other Guys» eller fjorårets «21 Jump Street».

20th Century Fox håper åpenbart at «The Heat» skal følge i samme spor, og har foreløpig valgt juli som passende releasedato for komedien i Norge.

Og hvorfor ikke?

Masse godtfolk både foran og bak kamera her. Regissør Paul Feig lagde sist den ekstremt severdige «Bridesmaids», og var hjernen bak tv-serieklassikeren «Freaks and Geeks» (som ble nevnt her på bloggen seinest i går).

Feig trives åpenbart med å jobbe med kvinner, og det fortsetter i «The Heat». Melissa McCarthy («Bridesmaids», «This is 40») spiller en brutal Boston-purk mot Sandra Bullocks mer pertentlige FBI-skikkelse, og de to blir tvunget til å jobbe sammen. McCarthy har en høy stjerne her på bloggen, hennes evne til å improvisere fram vittigheter er veldokumentert – se for eksempel hennes lille cameo i «This is 40» (en film som dessverre ikke er særlig vellykket), og tabbevideoen under rulleteksten.

I går ble det sluppet en internasjonal trailer for filmen, der toleransen for bannskap er høyere enn i den første amerikanske traileren. Og mer skulle det ikke til, før forventningene våre steg et par hakk.

Se traileren i videovinduet øverst.

For øvrig hyggelig å se Thomas F. Wilson få en filmrolle igjen – han og Feig har jo et jobbet sammen før, da førstnevnte spilte rollen som Coach Taylor i nevnte «Freaks and Geeks».

Her er for øvrig en trailer til en annen Melissa McCarthy-film som kommer opp på norske kinoer allerede i mars – «Identity Thief» – der hun spiller mot Jason Bateman: