Obåj! Alle har vi gode (og litt skumle) minner fra «Fragglene», som gikk på norsk tv først fra -84 til -87, med repriser både på 90- og 00-tallet.

De underjordiske levedyrene nøt et sorgløst liv under bakhagen (Gorger! Brrr!) til Oppfinneren og hunden Sprocket, der de forsøksvis belærte unge barnesinn om gledene ved toleranse og samhold – samtidig som de selvisk forsynte seg av byggverkene til de arbeidsnarkomane doserne.

Jim Hensons aller mest kjente dukkeserie, «The Muppet Show», har jo forlengst vist at materialet kan fungere i filmform. Så hvorfor skulle ikke også fragglene gjøre det?

Nå kan Hollywood Reporter melde at Jim Byrkit og Alex Manugian skal skrive manuset til Fraggle-filmen, som lenge har vært planlagt hos flere filmselskaper – men nå er underveis hos New Regency

Byrkit var med på å skrive manuset til «Rango», den Oscar-belønnede animasjonsfilmen fra ILM der Johnny Depp spilte en fryktløs kameleon. Manugian har bakgrunn som Cartoon Network-sjef, men hadde også en av stemmene i «Rango». Sammen har de to også skrevet «Fleeced», en Disney-film under utvikling som beskrives som en blanding mellom «Ocean’s 11» og «Jason and the Argonauts».

Når filmen dubbes til norsk er i hvert fall én ting helt sikkert: Harald Mæle må spille Junior Gorg!