Det er kanskje lett å glemme, men under Martin Freemans hobittparykk og melankolske Dr. Watson-bart lurer altså en komiker av ypperste kaliber.

Noe han heldigvis får vist glimtvis i alle intervjuene han må gjøre i forbindelsen med premieren på «Hobbiten: Smaugs ødemark».

Spesielt likte vi dette røde løper-intervjuet han gjorde med Showbiz 411 (via i09). Visste du for eksempel at «Hobbiten» bare kunne gjennomføres på grunn av store mengder kokain? Eller at alle skuespillerne har ligget med Peter Jackson?

Litt mindre morsomt (men fremdeles underholdende) er nyheten om at amerikansk filmindustris mektigste brødrepar, Harvey og Bob Weinstein, har gått til sak mot «Hobbiten»-produsent Warner Bros.

Weinstein-brødrene solgte filmrettighetene til Tolkiens univers i 1998, noe som neppe kan sies å ha vært noe sjakktrekk.

Men Harvey og Bob mener avtalen ville gi dem en andel av alle framtidige Tolkien-inntekter, og krever nå 460 millioner kroner som de mener Warner skylder dem.

Harvey og Bob Weinstein.
Harvey og Bob Weinstein.

Warner, på sin side, hevder Weinstein-brødrene kun skulle få penger for de første filmene i «Ringenes herre»– og «Hobbiten»-seriene, og ikke en andel av oppfølgerne.

– Det er ingen vits i å omskrive historien: Salget av filmrettighetene til Tolkiens univers er en av filmhistoriens største tabber. De var enige om å kun bli betalt for den første filmen basert på «Hobbiten», og det er alt, svarer Warner ifølge Hitfix.

Weinstein-brødrene anfører imidlertid at «Hobbiten»-filmene i det store og det hele må anses som én produksjon med flere kapitler, og argumenterer blant annet med at Jackson spilte inn store deler av historien under ett.

Les også:

Den. Beste. «Game of Thrones»-parodien. Noen. Sinne.

got