OBS! Denne saken inneholder en (mild) spoiler for de som ikke har sett «Klick», gårsdagens sesongfinale av «Better Call Saul».

Som vi skrev i går er det nesten to uker siden det ble tvitret om at forbokstavene på alle episodetitlene i denne «Better Call Saul»-sesongen kan stokkes slik at de danner ordene Fring’s back.

Det skapte forventninger om et gjensyn med Gustavo Fring, den hemmelighetsfulle narkobaronen og fastfood-gründeren som var sentral i seriens forløper, «Breaking Bad».

Vel, det skjedde… ikke. Tittel-koden ga et hint om hvem som kan ha stått bak et annet mysterium i episoden, men serieskaperne heller nå kaldt blod i årene på de som nå er overbevist om at Fring vil dukke opp i den neste sesongen.

Allerede før episoden ble vist på amerikansk tv ga Vince Gilligan og Peter Gould et intervju til talkshowverten Rich Eisen der de avslører at de fortsatt ikke har noen avtale med Fring-skuespiller Giancarlo Esposita – og at de ikke hadde trodd at noen ville knekke koden.

Hvilket kanskje først og fremst avslører en utrolig undervurdering av fansens kapasitet til å nerde over detaljer i den svært populære Netflix-serien.

Til Hitfix utdyper Gilligan – som er hovedkreatøren bak «Breaking Bad» og skrev og regisserte «Klick» – at planen egentlig var å tvitre om at det lå et hint i episodetitlene etter at den siste episoden hadde vært på lufta.

– Men fordi disse folka er så smarte snudde de hele narrativet, og plutselig ser det ut som Gus skulle vært i episoden og det hele bare var et lokkemiddel.  Hintet kom ut før det var meningen at det skulle ut, sier han.

– Det var aldri meningen at Gus skulle være i den episoden. Og for å ta det et skritt lenger: Folk skal ikke på noen måte anta at de vil se Gus i første episode av neste sesong. Det er mulig. Men det er også mulig, og kanskje mer sannsynlig, at de ikke vil det. Vi vet fra «Breaking Bad» at Gus er en figur som kaster en lang skygge og har mange som jobber for seg, sier Gilligan.

Du er fortsatt helt i det blå, med andre ord.