Han var ikke alltid like sympatisk, eller helt i vater for den saks skyld, men Tony Montana i «Scarface» hadde egentlig et rimelig kurant krypinn.

Den massive villaen El Fureidis har på mange måter en av hovedrollene i gangsterklassikeren, og er jo blant annet en av grunnene til at sluttscenen er så himla vill.

Nå kan du leve ut din egen amerikanske drøm i den middelhavsaktige villaen. Gigantkomplekset er nemlig lagt ut for salg, forteller Wall Street Journal.

Den gedigne kåken koster vel å merke cirka 200 millioner kroner etter dagens kurs,  og om du hadde håpet på å sleike sol med pensjonistene eller stå på rulleskøyter på Miami Beach så blir det ikke noe av det heller. Komplekset ligger egentlig i California.

Om det går greit, velger du til gjengjeld sjøl om du vil tusle deg en tur i de digre persiskinspirerte parkområdene eller ta deg en blings i den forgylte spisestua. Å starte dagen som Tony Montana er neppe like kosher, så rull ned persiennene i så fall.

På baksiden er det visst noe sånt som fire svømmebassenger og uteområdet der Tony giftet seg med Elvira før alt gikk ad undas.

Kåken burde i seg selv vært nominert til Oscar, eller i det minste en eller annen eksotisk festivalpalme, for sin rolle som verdens beste eksempel på villbassen Montanas tur til toppen av narkopyramiden i Miami — og det påfølgende magaplasket.

Det er i hvert fall ikke mange filmhus som kan måle seg med stjernestatusen til California-villaen i ettertid.

I «GTA: Vice City», som til gjengjeld er mer enn litt inspirert av «Scarface», er jo selve høydepunktet med spillet når du sjøl blir en narkomogul og kan kjøpe en åpenbar kopi av El Fureidis.

Og om du noen gang har sett «Cribs» så har du vel fått med deg et tverrsnitt av den amerikanske kjendiselitens krampaktige forsøk på å gjenskape villaen fra filmen.

Mon tro om det blir noen bud derfra?

Om det skulle bli for trangt med rundt regna 900 kvadratmeter, finnes det heldigvis et enda mer grandiost alternativ for oss film- og bokskaller.

Også det massive rumenske slottet Bran Castle, som inspirerte boligen til Dracula i Bram Stoker-boka med samme navn og sikkert alle filmene om vampyren i ettertid, skal finne en ny eier.

Den legendariske borgen har etter alle solemerker aldri vært bebodd av kubanske narkobaroner, men skal til gjengjeld ha huset både sakserherrer og gammel europeisk adel i hundrevis av år.

(Foto: János Korom Dr./Flickr)
(Foto: János Korom Dr./Flickr)

Slottet har vært blant Europas mest velkjente bygg i en god stund og vel så det, og skal være prissatt til over 500 millioner kroner ifølge Daily Telegraph.

Med over 50 soverom og milelang utsikt fra toppen av haugen sin, er Bran Castle en av få muligheter til å kjøpe seg et vaskeekte eventyrslott i Europa i dag.

Så får det bare være at Disney-slottet Neuschwanstein kanskje er litt finere. Tyskerne vil ikke selge det uansett.

Aberet om du åpner portemoneten for å slå deg ned i Bran Castle er at du må belage deg på rikelig med besøk. Dagens eier, erkehertug Dominic, ser visst helst at man bevarer slottets rolle som turistattraksjon.

Kanskje ikke så rart, all den tid det visstnok er Romanias største reisemål og det nærmeste man kommer en legemgjøring av en av tidenes mest velkjente romanfigurer.

Nå skal det nevnes at den «ekte» Dracula, tyrannen og spidderen Vlad Tepes, aldri bodde der som sådan. Til gjengjeld hadde han visst et par måneder i fengselet der.

Spleise?

PS. Toppbildet i denne saken er tatt av Tai Kerbs.