I går var Karl Ove Knausgård i Oslo for å motta Norges største litterære pris – Gyldendalprisen, pålydende 400 000 kroner.

Journalister hadde naturligvis møtt mannssterke opp, og mange av spørsmålene Knausgård måtte svare på handlet om hva han skal gjøre nå.

En av tingene forfatteren vurderer, er å skrive film:

– Jeg er i kontakt med en regissør jeg har stor respekt for, men jeg vil ikke si hvem det er, sier Knausgård til Dagbladet.

Det er uklart om dette gjelder filmatisering av noen av Knausgårds allerede skrevne bøker, eller om det gjelder et uskrevet prosjekt. Dagbladet har tidligere skrevet om stor interesse for å sikre seg filmrettighetene til «Min kamp».

– Vi har fått et par forespørsler fra folk som har vært interessert i å kjøpe opsjon på filmrettighetene til bøkene, sa rettighetsredaktør Frøydis Jørve i Knausgårds forlag Oktober til Dagbladet i 2010.

Men hovedpersonen selv sier han har lyst til å finne nye utfordringer:

– Jeg vil gå over på noe jeg ikke er trygg på, sier han til Dagbladet.

Noe som er gode nyheter.

For vil «Min kamp» og alle de banale detaljene la seg overføre til en filmhistorie? Vi håper egentlig at Knaus jobber på noe helt nytt, og gjerne noe annet enn en oppvekstskildring.