Ifølge den franske avisen La Depeche åpnet Tommy Wirkolas sci-fi-thriller «What Happened to Monday» med knallsterke tall på franske kinoer sist onsdag.

Filmen, som har fått tittelen «Seven Sisters» i Frankrike, hadde hele 121 394 besøkende på åpningsdagen.

Dette er et sterkere tall enn førstefilmene fra både «The Hunger Games», «Divergent» og «The Maze Runner».

Filmbesøk i Frankrike måles på ukebasis fra onsdag til tirsdag, og Wirkola ligger nå godt an til å høste særdeles gode besøkstall før filmen tas av plakaten, skal man dømme fra hvordan det gikk med de ovennevnte filmene.

Kan indikere millionbesøk

Ifølge tall fra JP’s Box-Office åpnet «The Hunger Games» med 80 138 besøkende, og endte uka si på 509 426 besøkende, før den endte på 1 704 853 besøkende noen måneder senere.

«Divergent» åpnet med 75 927 besøkende og tok totalt inn 475 291 besøkende i åpningsuka, før den endte på 1 451 274  besøkende.

Og så har vi «The Maze Runner», som åpnet med hele 113 303 besøkende – som fortsatt er 8091 under Wirkola.

Den endte uka si på hele 887 190 besøkende, og dro totalt inn 3 110 600 betalende kinogjengere i løpet av sin levetid på lerretet.

Til sammenligning hentet Wirkolas forrige film, «Hansel and Gretel: Witch Hunters», inn 826 295 besøkende i Frankrike i 2013, med premieretall på 59 512.

Suksess på lavt budsjett

Filmen har Noomi Rapace i hovedrollen som syv tvillingsøstre som må holde seg skjult i en overbefolket fremtid hvor stram ettbarnspolitikk råder grunnen.

Filmen, som også er ute på Netflix i USA og England, har fått blandet respons, men etter en rekke positive anmeldelser har den i skrivende stund en Rotten Tomatoes-score på 60%.

Wirkola hadde et budsjett på 20 millioner dollar, og har tidligere fortalt Filter Film og TV hvordan han måtte tenke nytt rundt hvordan han skulle skape det skittenrealistiske sci-fi-universet.

– De er nyere filmer som har klart å gjøre store ting med et lite budsjett. Spesielt «Children of Men» er en stor favoritt hos meg, sa regissøren i juni.

Ifølge Wirkola handlet mye om å være smart med når man åpnet verdenen opp og når man holdt tilbake, samt at innspillingen ble lagt til Romania.

– Vi brukte en liten by utenfor Bucuresti hvor vi fikk en hel gate for oss selv, som var forlatt. Av en eller annen grunn passet det vi fant der nede til vår verden, vi fant plasser som ikke er sett på film før. Det er mange byer som har blitt skutt mange ganger, men Bucuresti er bare brukt et par ganger i B-filmer med Steven Seagal. Og det som skytes da er mye middelalderfilmer med slott og sverd.

At han spilte inn i Europa gjorde det samtidig lettere for Wirkola å få med norske skuespillere.

– Både med denne og «Hansel & Gretel: Witch Hunters» ble spilt inn i Europa, og da vil de ha europeiske skuespillere, og aller helst lokale på grunn av kostnadene til reise og overnatting. Jeg har jeg klart å presse gjennom å ha med folk fra Norge på begge filmene.

Mens filmens har Willem Dafoe og Glenn Close i viktige roller, er nemlig nordmenn som Christian Rubeck og Pål Sverre Hagen også sentrale.

Norsk premiere er lagt til fredag 8. september.