Det er ikke bare i Norden at Frank Hvam og Casper Christensen har bygget seg opp et navn som følge av suksessen med «Klovn»-serien og den påfølgende filmen.

I USA kom «Klown: The Movie» ut i fjor, og ble kjapt en stor kultfavoritt. Én av dem som så filmen var Sacha Baron Cohen (aka Borat/Brüno/Ali G etc.), som likte den så godt at han straks etterpå fløy til København for å sikre seg Hvam og Christensens tjenster.

Nå er de to danskene nær ved å undertegne en avtale om å skrive manuset til Baron Cohens neste film, skriver Variety.

Sacha Baron Cohen.

Gode nyheter! Den dårlige: Dette betyr nok at oppfølgeren til «Klovn: The Movie» nok utsettes noe.

Så hva slags film er det duoen skal skrive for Cohen? «The Lesbian» er en filmatisering av historien om Hong Kong-milliardæren Cecil Chao, som i fjor tilbød 65 millioner dollar til den mannen som fikk til å gifte seg med hans datter, Gigi.

Det låter jo som et veldig generøst tilbud, det eneste problemet var – og er stadig – at datteren er lesbisk, og på det tidspunktet allerede i et langvarig forhold til en kvinnelig kjæreste.

Chao virker som en ganske artig fyr, som sies å ha ligget med rundt 10 000 kvinner (les en større sak i Financial Times her).

Dette er for øvrig ikke den eneste suksessen som Hvam og Christensen kan glede seg over for øyeblikket. I tillegg til at de skal skrive manuset til «The Lesbian», er «Klovn» også i ferd med å bli filmatisert i en amerikansk versjon.

Filmen utvikles av Todd Phillips («The Hangover») og Danny McBride («Eastbound and Down») – sistnevnte skal dessuten spille i filmen.