Jeg vet ikke om noen som lager like smart, interessant og oppsiktsvekkende nett-tv som det opprinnelig kanadiske mediehuset VICE.

Det gjør åpenbart heller ikke HBO, som ifølge HBO Watch nå har gitt VICE et eget tv-program på kanalen, med oppstart 5. april.

Forhåpentlig blir det like smart, interessant og oppsiktvekkende tv som man kan forvente fra den kanten.

VICEs reiser rundt i verden med videokamera på slep har tradisjonelt resultert i videoreportasjer få andre langt mer etablert mediehus kan matche.

Som de selv sier i teaseren øverst i saken, har VICE en «ærlig tilnærming til dokumentarisk journalistikk», samt at de dekker ting som «ikke nødvendigvis får plass i aviser eller i nasjonale medier.»

Vel, det er ikke helt sant. Ikke bare har VICE nå begynt å levere innhold til blant andre CNN, men sakene har også en tendens til å dukke opp i de store mediene etter at VICE først har dekket dem. Som for eksempel da de dro til Sibir for å dokumentere det etterhvert så beryktede krokodil-dopet (i Sibir har de også funnet noen nord-koreanske arbeidsleire):

VICE gjør også ting som å dra til alkoholikerlandet #1 i Afrika, Uganda, for å drikke hjemmebrent sammen med voksne og barn:

En av de mest kjente reisereportasjene de har gjort, var til Nord-Korea:

Skal bli interessant å se hva de gjør i samarbeidet med HBO, håper programmet også dukker opp på HBO Nordic. I mellomtiden kan du bruke noen timer på Youtube-kanalen til VICE, det er definitivt mye gull der.