Matt Damon gjør sånn rundt regnet 4700 intervjuer hvert år, og som regel slenger journalistene samme spørsmål inn på slutten.

– Blir det noe mer Jason Bourne på deg ‘a, Matt? Hæ? HÆ!?

Og som regel har Damon svart høflig at joda, man skal aldri si aldri. Men det avhenger av at Paul Greengrass (regissøren bak «The Bourne Supremacy» og «The Bourne Ultimatum») også har lyst til å gjøre flere filmer.

De to hadde nemlig et himla godt samarbeid om Bourne, i tillegg ble Damon også med regissøren videre på hans noe mindre vellykkede «The Green Zone».

Og i går rapporterte Twitch – en vanligvis relativt pålitelig kilde – at Universal nå jobber hardt for å få med seg både Greengrass og Damon på en ny film. Brikkene ser omsider ut til å falle på plass, alle hjerter gleder seg.

Bourne-franchisen har jo på en måte levd videre, med Jeremy Renners karakter Aaron Cross og «The Bourne Legacy» (2012), men dette er ikke noe problem for Universal, ifølge Twitch. Studioet planlegger nemlig å videreføre begge karakterene, og kanskje også la dem møtes/samarbeide i en kommende film.

Dessverre tok det ikke så lang tid fra Twitch-saken ble publisert, til Universal valgte å dementere det hele via Variety.

Hverken Twitch eller Variety har sitater fra noen kilder i sine saker, men om noen eventuelle forhandlinger hadde kommet et stykke på vei ville det vært rart om de ble dementert såpass kategorisk som her.

Så Bourne-fansen får kanskje smøre seg litt med tålmodighet en stund til mens vi får mer klarhet i hva som foregår bak kulissene.

Mens Matt Damon må regne med nye spørsmål om en mulig gjenopplivning av franchisen hver gang han stiller til et intervju.