Daniel Espinosa er en flink fyr, det er det ingen tvil om. Etter suksessen med den første «Snabba Cash»-filmen ble han snappet opp av Hollywood, der han laget Denzel Washington-filmen «Safe House».

Neste film ut for Espinosa er ifølge The Wrap ikke noe dårligere prosjekt. Den Ridley Scott-produserte thrilleren «Child 44» toner an til å bli en temmelig så spennende sak, basert på Tom Rob Smiths bok med samme navn.

I boka – og dermed filmen – følger vi den småslitne etteretningsagenten Leo Demidov som etterforsker en rekke barnedrap i Sovjetunionen, i en tid der Josef Stalin fortsatt sitter med all makt. I et samfunn der styresmaktene gjør sitt ytterste for å forsikre befolkningen om at de lever i trygghet, er det ikke i alles interesse at en slik massemordersak blir viden kjent, og paranoide krefter begynner å arbeide mot etterforskningen.

Ifølge The Wrap er Tom Hardy i samtaler om å spiller Demidov. Håper det ordner seg, han er også en flink fyr. Og som med Joel Kinnaman og Fares Fares i «Safe House» ønsker Espinosa også i denne filmen å ha med en svenske, nemlig selveste Noomi Rapace – som i skrivende stund heller ikke har takket endelig ja til rollen som Demidovs støttende kone.

«Child 44» er faktisk basert på den sanne historien om den ukrainske massemorderen Andrei Tsjikatilo, også kjent som «The Red Ripper» og «bukspretteren fra Rostov». Han ble dømt for til sammen 52 drap på kvinner og barn. Fæl fyr:

HBO lagde i sin tid også en tv-film om Tsjikatilo, «Citizen X», med Donald Sutherland i en av hovedrollene: