Harrison Ford promoterer for tiden «Years of Living Dangerously», en dokumentarserie hvor kjendiser reiser rundt for å se effekten av klimaendringer.

I den forbindelse stilte han i går opp i en spørretime på nettstedet Reddit, hvor en av brukerne spør hva Ford synes om at Ridley Scottplanlegger en oppfølger til «Blade Runner», filmen som ble en av tidenes største sci-fi-klassikere til tross for at den ble hata av folkene som finansierte den.

– Jeg er både nysgjerrig og spent på å få se et nytt «Blade Runner»-manus, sier skuespilleren.

– Om muligheten til å gjøre en ny film eksisterer, og det er et bra manus, har jeg svært lyst til å jobbe med Ridley Scott igjen. Han er en talentfull og lidenskapelig filmskaper, og jeg synes det ville vært veldig interessant å få et gjensyn med rollefiguren.

Samtidig sier Ford at «Blade Runner»-filmsettet var det mest utfordrende han har jobba på («vi jobba 50 netter på rad og det regna hele tida»), og svarer følgende på det gode gamle spørsmålet om hvorvidt han tror rollefiguren Deckard var en replikant:

– Jeg elsker at folk fortsatt lurer på det. Jeg synes det er en vidunderlig fortellerteknikk i å la det spørsmålet forbli ubesvart.

Andre ting Ford fortalte under spørsmålsrunden var han i motsetning til rollefiguren Indiana Jones er glad i slanger, og at en av de mest berømte scenene i filmene faktisk oppsto fordi han hadde akutt infeksjon i tarmen.

Produksjonen befant seg i Tunisia, og en av filmens stuntmenn hadde øvd på fekting i månedsvis for å kunne spille inn en gedigen duell mellom sverd og pisken til Indiana Jones.

Imidlertid innså både Ford og regissør Steven Spielberg at scenen ville ta dagevis å spille inn i Fords tilstand.

– Da jeg kom på filmsettet foreslo jeg til Steve at vi bare skøyt jævelen, og Steve sa «det tenkte jeg også». Så han dro frem sverdet, jeg dro ut pistolen og skjøt ham, og så dro vi tilbake til England.

Det ble også tid til et par «Star Wars»-spørsmål, og selv om Ford ikke snakket om sin nesten-bekreftede retur som Han Solo (og gjenforening med Chewbacca) i den kommende sjuende episoden gjorde han i hvert fall dagen til én fan litt bedre.

– I love you, skrev brukeren Veeler, hvorpå Ford responderte med følgende «The Empire Strikes Back»-referanse:

– I know.